Grote voordelen - YabumeMeditatie

Yabume
Meditatie
Ga naar de inhoud

Grote voordelen

Waar is het Yabume onder andere nu goed voor:

Yabume brengt in de eerste plaats ontspanning voor de geest en het lichaam. Je krijgt het idee "alles weer aan te kunnen".

Veel artsen wijzen stress en spanning aan als een van de hoofdoorzaken van depressie, angsten, hoge bloeddruk, overgewicht, hartklachten, slapeloosheid, diabetes, maagzweren, etc..
Regelmatige perioden van diepe ontspanning door het toepassen van meditatietechnieken zullen stress verminderen en ons zo minder vatbaar maken aan stress gerelateerde ziekten. We zullen ons door het mediteren beter voelen en ons makkelijker kunnen ontspannen. We kunnen makkelijker in slaap komen en kunnen ons beter concentreren door het mediteren. Sommige mensen zeggen dat ze eindelijk "rust in hun hoofd" hebben gekregen.Betere gezondheid
De rust van Yabume meditatie maakt dat je lichaam sneller herstelt, wat leidt tot grotere fitheid (ook bij sportmensen) en minder stress. De medische wetenschap heeft vastgesteld dat je zelfs jeugdiger wordt en langer leeft! Artsen bevelen meditatie aan omdat wetenschappelijk is bewezen dat stressgerelateerde aandoeningen zoals hoge bloeddruk, slapeloosheid, hoofdpijn, astma, hartklachten, alcohol-, tabaks-, drugsverslavingen en overgewicht verminderen. De zintuigen gaan beter functioneren en de kans op ziekten wordt minder.Helderder denken
In deze meditatie ervaar je de innerlijke bron van creativiteit en intelligentie. Daardoor word je effici├źnter en productiever. Deze creatieve bron in jezelf wordt steeds vertrouwder, waardoor alle aspecten van je leven rijker en gemakkelijker worden. Gebleken is dat er meer coherentie (samenhang) komt in de werking van de hersenen, waardoor het denken helderder en ordelijker wordt. Studies tonen aan dat het geheugen verbetert (ook bij ouderen) en dat intelligentie en bevattingsvermogen toenemen. Leren gaat gemakkelijker en spanningen nemen af. Relaties op het werk en in het gezin worden harmonieuzer en geven meer voldoening. Eigenlijk word je steeds meer jezelf door de ervaring van diepe rust en innerlijke helderheid, en uiteindelijk leidt dit tot verlichting, de hoogste toestand van vrijheid die de mens kan ervaren.
Voor vele mensen is het niet eenvoudig te ontspannen. Ze zijn gewend geraakt aan stress, pijn en ongemak. Tijdens het mediteren kan men gemakkelijk diep ontspannen, zonder dat men een inspanning hoeft te leveren. Het reduceren van stress als gevolg van mediteren wordt in toenemende mate wetenschappelijk onderbouwd. De bloeddruk daalt, evenals het niveau van stress afhankelijke biochemische stoffen, zoals cortisol, adrenaline etc.
Een ander effect van volledige ontspanning door meditatie is, dat de activiteit van de rechterhersenhelft gestimuleerd wordt, zodat het denken meer intuïtief en creatief wordt. Er ontstaat een evenwicht tussen de linker- en de rechterhelft, waardoor er ruimte ontstaat voor nieuwe impulsen.Innerlijke rust, vrede en hoger bewustzijn.
Vele mensen die mediteren melden een groei van spirituele ervaringen en gevoelens van innerlijke rust en vrede. Dit is niet alleen goed voor het individu zelf, maar verbetert ook relaties en kan helpen meer vrede in de samenleving te brengen. Er is zelfs onderzoek gedaan dat aantoont dat als grote groepen mensen gezamenlijk meditatie beoefenen, dit kan leiden tot het afnemen van negatieve tendensen in de samenleving, zoals het misdaadcijfer.

Klik op de knop hieronder om naar de speciale aanbieding te gaan:Terug naar de inhoud